Zavetje mladosti

PODARIM DOBIM

Podarim dobim na Rakovniku je uspel!
Ali
Peti Podarim dobim na Rakovniku je bil zelo obiskan!
Ali
5. Podarim dobim na Rakovniku je znak, da je ljudem še mar!

Skupina mamic Antonke, ki se tedensko srečujemo na Rakovniku, smo v petek, 12. oktobra 2018, organizirale že peti Podarim dobim. To je dogodek za vse ljudi dobre volje, na katerem si izmenjamo predvsem oblačila, obutev, otroško opremo in tudi druge uporabne predmete. Dogodek je bil zelo lepo obiskan in po odzivih udeležencev tudi močno zaželjen.

Izmenjevalnice oblačil so med ljudmi postale priljubljene, saj so namenjene prav vsem in vsakdo lahko najde kaj zase. Izmenjujemo si lepa in uporabna oblačila, ki s(m)o jih prerasli ali so nam odslužila. Izmenjujemo si tudi druge uporabne predmete, na primer gospodinjske aparate, otroško opremo, dekorativne predmete in podobno.

Najpogostejše vprašanje, ki ga organizatorke dobimo, je, kje končajo oblačila, ki si jih ne izmenjamo? Oblačil in predmetov je več, kot si jih uspemo izmenjati, zato vse, kar ostane, predamo organizacijam, kot so centri ponovne uporabe in Karitas. Ti jih potem presortirajo, popravijo, jim vdihnejo novo življenje in poiščejo nove lastnike. Oblačila, ki niso več primerna za nošenje pa uporabijo za polnilo za izdelavo izolativnih materialov.

Ker vemo, da smo pristali v začaranem krogu prekomerne potrošnje in s tem onesnažujemo okolje, je Podarim dobim odlična priložnost, da pomagamo Zemlji. S tem namreč varčujemo z naravnimi viri, ki so potrebni za izdelavo oblačil, ne podpiramo nobene znamke in ne izkoriščamo delovne sile.

In ne nazadnje je Podarim dobim dogodek, kjer se srečamo s prijatelji in znanci, ob toplem čaju in piškotih pokramljamo, medtem ko brskamo po kupčkih oblačil. J

Zelo nas veseli, da je dogodek Podarim dobim tako številčno obiskan in že kujemo načrte za spomladanskega.

Lepo povabljeni!

V imenu mamic Antonk, Meta Zajec Bevk

 

Morda vas zanima tudi