Zavetje mladosti

Poletni oratorij

Najverjetneje ni otroka, ki ne bi vedel, kaj se dogaja julija na Rakovniku – Oratorij, seveda! Z junakom letošnje teme Petrom Klepcem smo odkrivali moč, ki jo ima vsak izmed nas, ter predvsem kako to moč uporabiti za dobro.

Oratorijski dan se je pričel z dramsko igro pri kateri smo vsak dan sledili življenju in dogodivščinam Petra Klepca. Še posebej so nas navdušili Tatari in Povodni mož. Sledila je molitev, le-tej pa kateheze, pri katerih smo se pogovarjali o talentih, samozavesti, medvrstniškem nasilju, iznajdljivosti, skušnjavah, dobrodelnosti in skupnosti. Po katehezah so bile delavnice, v katerih smo plesali, žgali v les s pirografi, programirali, izdelovali rakete, balinali, se učili preživeti v naravi, vadili improvizacijo, naredili vrtno pohištvo iz palet, kuhali, sabljali in spoznavali različne športe. Vsak četrtek smo napolnili rakovniško cerkev in v njej imeli oratorijsko mašo.

Popoldnevi so bili tudi pestri – ob ponedeljkih in petkih smo imeli veliko igro, ob torkih in četrtkih pa smo se hladili in plavali na bazenu na Kodeljevem, kadar pa nam vreme ni bilo naklonjeno, pa smo odšli v kino in si tako pogledali Svet igrač 4 ter Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2. Ob sredah so nas zabavali gasilci, čarovnik Mare Čare, napihljivi gradovi in živalski vrt, ogledali pa smo si tudi zvonik rakovniške cerkve in občudovali največji zvon.

Tako nam je čas kar prehitro minil in že odštevamo dneve do novih počitnic in novih dogodivščin.

Nina

Foto: Primož Padar

Morda vas zanima tudi