Zavetje mladosti

Pomladna Antonkina izmenjava oblačil

Skupina mamic Antonk je v petek, 5. aprila 2019, na Rakovniku organizirala že šesto izmenjavo oblačil.

Dogodek je bil kljub deževnemu vremenu tudi tokrat zelo lepo obiskan. Tokratna izmenjava je doživela kar nekaj sprememb, saj smo na podlagi dosedanjih izkušenj želele vpeljati izboljšave, zaradi katerih bi bil dogodek še prijetnejši za obiskovalce in tudi za nas, organizatorke.

Odločile smo se, da bomo dogodku spremenile ime: namesto dosedanjega Podarim–Dobim smo dogodek preimenovale v Antonkino izmenjavo.

Kot novost smo omejile količino oblačil in predmetov, ki jih posameznik lahko prinese, ter posebej poudarile, da morajo biti vse prinesene stvari v dobrem stanju. Izkušnje so namreč pokazale, da na koncu ostane na mizah veliko stvari, ki niso več uporabne, nekatera oblačila pa so tako dotrajana, da niso primerna za nošenje.

Pri sortiranju stvari, ki jih ne bomo več uporabljali, imejmo pred očmi človeka, ki bo z veseljem nosil podarjena oblačila. Do lani smo na dogodek sprejele čisto vse, kar so ljudje prinesli, vendar oblačil nato nismo mogle oddati niti na Karitas ali na CPU, kjer seveda jemljejo le uporabna oblačila. Na koncu smo morale velikansko količino oblačil odpeljati na Snagino zbirališče na Barju, kar seveda ni smisel izmenjave. Zato smo se odločile, da bomo v bodoče sprejemale le uporabna oblačila in predmete, saj lahko neuporabne stvari na smetišče odpeljejo lastniki sami.

Za vsako dobro organizacijo stoji cela vrsta požrtvovalnih mamic, ki so v ta namen pripravljene darovati svoj čas in energijo, na pomoč pa priskočijo tudi možje in pogosto tudi kakšna babica ali varuška. Ob tej priložnostim se zahvaljujemo vsem zunanjim podpornikom, ki nam z varstvom naših otrok omogočite, da dogodek lepo teče.

Vesele smo, da je bila izmenjava obiskovalcem všeč, saj so pohvalili preglednost ter ohranjenost oblačil, igrač in ostalih predmetov. Organizatorke se vsakič poslovimo zadovoljne in vesele, da nam je uspelo združiti ljudi z dobrim namenom, narediti nekaj koristnega za okolje in nenazadnje tudi za naš žep.

Se vidimo jeseni!

Morda vas zanima tudi