Zavetje mladosti

Popoldnevi v SMC-ju malo drugače

Lovili smo ribe in se preizkusili v pastirskih igrah.

V mesecu aprilu smo bili na dvorišču SMC-ja lahko priče dogajanju, ki je bilo nekoliko drugačno kot sicer. Popoldneva torka in srede sta bila namreč rezervirana za doživljanje dveh Jezusovih pripovedi iz perspektive, ki v prvi vrsti nagovarja otroško srce.

Prvi teden smo se preizkusili v ribolovu. Na našem igrišču, v senci dreves in med igrali smo postavili nekaj ribnikov, vanje naselili ribice, si izdelali ribiške palice in šli v akcijo. Naš dvodnevni ribolov je bil več kot uspešen. Ujeli smo prav vse ribe.  Mimogrede pa smo spoznali tudi zgodbo, ki govori o tem, da je Jezus nekoč z dvema ribama in petimi hlebi nahranil več tisoč množico ljudi. Tako smo med ribolovom tudi ustvarjali in sicer vsak svojo košaro s petimi hlebi in dvema ribama ter napisom v srcu, ki je govoril – Z Bogom je vse mogoče.

Nato je prišla nedelja dobrega pastirja in v SMC-ju smo jo obeležili s pastirskimi igrami, kjer smo se preizkusili v »ciljanju koze« in »kraji repa« na opičjem mostu. Pastirske igre so bile tako pod prijetno senco krošenj dreves velika popestritev in razlog za veselje in smeh, ki se je razlegal naokoli.

Tako smo torej to pomlad spoznavali, da je z Bogom vse mogoče in da je Jezus dobri pastir.

Teja

Morda vas zanima tudi