Zavetje mladosti

Postni duhovni večer za mlade na Rakovniku

V petek, 12. 4. 2019, je potekal postni duhovni večer za mlade. Tako smo se mladi iz več župnij zbrali v kapeli Majcnove hiše, ki smo jo zapolnili do zadnjega kotička. Ob spremljavi glasbene skupine FZL smo premišljevali o blagrih in si z njimi izprašali vest.

Čeprav se nam zdijo blagri kot nekakšno hvaljenje (blagor takim, kajti …), se v njih skriva tudi globlji pomen. Da ga odkrijemo, si moramo vzeti čas in razmisliti, kaj nam bi blagri lahko povedali, poleg tega kar slišimo, ko jih preberemo. Ta ‘drugi pomen’ blagrov so nam predstavili organizatorji večera. Blagri so nekakšna navodila za pot k svetosti, dodatek k desetim Božjim zapovedim. Lahko jih razumemo kot ‘blagor tistim…’ ali pa se malo bolj poglobimo vanje in ugotovimo, da je druga plat blagrov, kako postati svet oz. so nam navodila hoje po poti svetosti, ki nam jo je Bog že ob rojstvu izbral. Z blagri se lahko vprašamo, kje na poti do Boga se nahajamo. Ob podvprašanjih, ki so se vezala na blagre, smo razmišljali, ali izpolnjujemo blagre ali ne. Tako smo se skupaj ob premišljevanju zelo dobro pripravili na priložnost spovedi. Animatorji pa so nam predstavili še Jezusa, ki nima odprtih rok le za to, ker nas pričakuje temveč tudi za naše težave in skrbi. Tako je vsak posebej na listek napisal svoje skrbi in jih izročil pred oltarjem Jezusu. Na drugi strani oltarja pa smo vzeli listek na katerem je bil kratek odlomek iz Svetega pisma.

Po končani spovedi je potekalo še igranje enke v prostorih SMC-ja.

Večer je bil enkratna priložnost za poglobljeno pripravo na velikonočne praznike in spoved ter druženje.

Zahvalila pa bi se še rada vsem sodelujočim: pripravljavcem programa (Ani Dobnikar, Tini Ključevšek in Aneju Skubicu), glasbeni skupini FZL, vsem bralcem in ostalim sodelujočim, ki so pomagali pri nastanku in izvedbi večera.

Manca Škarja

Morda vas zanima tudi