Zavetje mladosti

Pot do uspeha

Moški večer z Božidarjem Prevcem

V četrtek, 23. maja leta Gospodovega 2024 smo se moški zbrali v dvorani Glasbene šole Rakovnik, da bi v sklopu misijona “Skupaj na poti” imeli tudi mi svoj večer, na katerem ni bilo potrebno veliko dekoracij ali priprave prostora ampak preprosto trije stoli, miza in kruh ter voda na njej, vse bolj kot ne simbolično.

Dogodek ni bil mišljen samo za Moško skupino MIR – Moški z Rakovnika, ki je tudi organizirala dogodek, temveč je bil namenjen tudi drugim, ki smo jih vabili prek plakatov, letakov, brošur ter osebno. Seveda ni čudno, da se na koncu med seboj nismo poznali, ampak ravno to je dalo čar dogodku. Vstopni moment je bil čisto moški in sicer smo nazdravili s pijačo dobrodošlice, ki je bila najboljša popotnica na ‘Poti k uspehu’, tako v življenju, kot sprejetosti vsakega posebej ta večer. Večer sta vodila Tomaž Kušar in Simon Jurkovič, pripravila pa je večer pravzaprav celotna moška skupina MIR.

Prevc je pritegnil res veliko moških, v pogovoru pa presenetil s svojo odločnostjo in hudomušnostjo. Božidar Prevc, mož, oče in podjetnik je z eno besedo strnil vse naše misijonske napore, ko je rekel: “Bog je!”. Hkrati pa nas je prizemljil, da vsak veruje na svoj način.

Njegovi spomini na Rakovnik iz mladosti so lepi, tako da nam je dal tudi motivacijo, da se še naprej trudimo zato, da bo Rakovnik res naš, da vsem ostane v lepem spominu, k čemur je prispevala tudi številčna udeležba naših salezijancev, tudi rojstno-dnevnika Klemna Balažiča, duhovnega voditelja misijona.

Res se je g. Prevc držal tega, kar je napovedal, da ne bo poveličeval kateregakoli uspeha, ampak govoril samo o poti do tja. Ta vključuje tudi padce in ponoven začetek. Ni nujno, da se največ naučimo iz padcev, je povedal. Morda še tale misel za nas moške, da je v trenutku največjih na videz brezizhodnih situacijah njunih otrok bila prva in edina zraven mama. Moški, khm, a je to v redu?

Med sprejemom pred in pogovorom po dogodku so udeleženci izrazili veselje in navdušenje, da so res dobili, kar smo napovedali: pogoje in navdih za uspeh, na poti do kjer imamo izjemnega prijatelja – Boga. Še naprej se bomo moški srečevali, saj prav vsaka zgodba šteje in zato smo samo bogatejši, pa predvsem ne zase, to je brez veze, ampak za svoje bližnje, otroke, sorodnike, prijatelje in župnijo.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k uspehu tega večera, še posebej salezijancem za dvorano in številčen obisk.

Zapisala: Vito Lojk in Jože Gornik

(preberi tudi Gost moškega večera na Rakovniku Božidar Prevc: »Bog je« | Družina – vsak dan s teboj (druzina.si))

Morda vas zanima tudi