Zavetje mladosti

Potovalni tabor klana

 

Najstarejša skupina skavtov se je od 19. do 23. avgusta odpravila na potovalni tabor po hrvaški Istri; tokrat smo se odločili, da potujemo s kolesi. Pridružil se nam je tudi Janez Suhoveršnik, ki je poskrbel, da je bilo poleg fizičnega napora poskrbljeno tudi za duhovno sprostitev 😊

Kot se za prave popotnike spodobi, smo tudi mi začeli ob zgodnji uri, ob 6-ih pred glavno železniško postajo ter se z vlakom odpravili proti Puli.

Prvi dan smo kolesarili vse do nočnih ur (seveda smo si privoščili popoldansko kopanje v morju), okoli 22-ih pa smo se le ustavili v okolici Vrsarja, kjer smo prenočili. Drugi dan je bila pot malo krajša, saj so bile zunanje temperature malo previsoke, da bi cel dan vozili naokoli. Prenočišče smo si poiskali v manjšem mestecu Dajla (v bližini Novigrada), kjer je imel eden izmed udeležencev vikend. Ker smo bili brez ključev od tamkajšnje hiše so jih starši poslali kar po pošti (hja, skavt se znajde). Večerjo nam je pripravila družina skavta, ki je ravno v tistem terminu počitnikoval v bližini. Imeli smo tudi mašo na prostem, oltar smo si pripravili kar na prtljažniku enega izmed koles.

Tretji dan je sledilo presenečenje; zabava v vodnem parku Istralandija, kjer smo preživeli celoten dan.

Četrti dan smo nadaljevali pot proti Sloveniji. Ljubo doma kdor ga ima. Po kakih 200 km ti kar uide solza, ko zagledaš domačo deželo. Prespali smo v Strunjanu, kjer nas je za večerjo ponovno pogostila družina skavtov, ki smo jih srečali na plaži.

Zadnji dan smo večino dneva preživeli na plaži v Kopru, kjer smo si privoščili nekaj sprostitve po naporni poti. V centru mesta smo kakšni dve uri igrali na kitaro ter prepevali skavtske pesmi ter tako nabrali nekaj dragocenega denarja, ki ga bomo vložili v nakup novih šotorov in druge opreme.

Zvečer smo se z vlakom odpeljali proti Ljubljani, kjer smo ob 23ih tabor tudi uradno zaključili.

Morda vas zanima tudi