Zavetje mladosti

Prenosi svetih maš in duhovno obhajilo

V času, ko ne bo javno obhajanih svetih maš, torej obisk nedeljske maše nadomestimo z molitvijo, postom in dobrimi deli, priporočljiv pa je tudi prejem duhovnega svetega obhajila.

Kako prejemamo duhovno obhajilo?

Če nikakor ni mogoče, da bi sodelovali pri sveti maši in prejeli sveto obhajilo, je primerno, da ga prejmemo v duhovni obliki.

Možna in priporočena oblika:

1) Na mirnem kraju se umirimo in se nato pokrižamo.

2) Zavemo se Božje navzočnosti in obudimo ter zmolimo kesanje.

3) Preberemo evangelij dneva.

4) Nekaj časa premišljujemo ob Božji besedi (bodite pozorni na to, kaj vam govori in kakšne občutke prebuja v vas).

5) Zmolimo veroizpoved.

6) Sledi duhovno obhajilo.

Jezus, verjamem, da si navzoč v Najsvetejšem zakramentu. Zahvaljujem se Ti za Tvojo ljubezen do mene, ki si mi jo izkazal s svojo smrtjo na križu. Želim Te ljubiti bolj kakor vse drugo, predvsem pa Te želim sprejeti v svojo dušo. Ker Te ne morem prejeti zakramentalno, Te prosim, da prideš k meni duhovno: prosim Te, da vstopiš v moje srce in prebivaš v njem.

(Kratek premor, da se povežemo z Jezusom …)

Hvala, Jezus, za to duhovno obhajilo, hvala za Tvoj objem, hvala za to duhovno združitev s Teboj. Ne dovoli, da bi se ločil od Tebe, ampak mi pomagaj, da ostanem v Tebi.

7) Molitev končamo z znamenjem križa.

Msgr. dr. Marjan Turnšek

Če je le mogoče, pa smo verni povabljeni, da mašo spremljamo preko radia, televizije ali spleta.

Prenos sv. maše iz rakovniške cerkve je vsak dan ob 18.30, ob nedeljah pa ob 10.30.
Prenos lahko vidite tukaj >>

Na nacionalni televiziji bo sv. maša vsako nedeljo ob 10:00 na 2. programu ter na radiu ARS. Maše bodo prenašali iz Mariborske stolnice, kjer bo vsako nedeljo maše obhajal nadškof Alojzij Cvikl

Vsak dan ob 6:00, 12:00. 18:00 in 00:00 lahko sveto mašo spremljate na Exodus TV, ob nedeljah pa je dodan tudi prenos maše papeža Frančiška ob 8:30,.

Radio Ognjišče svete maše predvaja med tednom ob 19:00 in ob nedeljah ob 10:00, ko se bo pridružil programu RTV Slovenija, ki ga lahko poslušate tudi preko radijskega sprejemnika.

Morda vas zanima tudi