Zavetje mladosti

Pustovanje 2018

V soboto, 10. 2. 2018, so se na Rakovniku zbrale najrazličnejše maske – od Gandalfa na dopustu pa vse do pralnega stroja.

Prišle so iz različnih koncev širnega Rakovnika in okolice. Zbiranje se je začelo že ob 9:30 (sredi noči) zjutraj in je trajalo okroglih 45 minut. V tem času so se v igralnici dogajale različne aktivnosti (poslikava obraza, ples, ples … ples, drugo)

Nato smo se spomnili še našega nebeškega očeta z molitvijo. Ta nas je ustvarjalno navdihnil, kar nam je precej pomagalo pri naslednjem izzivu, ki nas je čakal. Izdelovali smo namreč klobučke in maske. Zakaj bi maske izdelovale maske? Za vsak slučaj. Kaj pa, če bi se umazale s krofi, ki so bili naslednji na seznamu dejavnosti pustne sobote? Brezskrbni smo torej pojedli sočne, marmeladne, sladke, na splošno zelo dobre krofe, kot se to spodobi za pust.

Vse pridobljene odvečne (kilo)grame smo zelo hitro porabili med plesom, ki je sledil. Med njim so se predstavile vse maškare. Dogajanje je z ostrim očesom opazovala komisija, ki je ob koncu razglasila najboljše maske.

Ko je ura odbila 1 popoldne, je bilo pustovanja konec. Na domove smo odšli z novimi spomini in s posladkanimi (zaradi krofov) nasmeški na obrazih.

Morda vas zanima tudi