Zavetje mladosti

SKAVTSKE OBLJUBE STEGA GRAJSKIH ZMAJEV

V soboto zjutraj se je skavtska družina stega Ljubljane 2 usedla na vlak do Pivke. Kaj malo so si mislili, da jih bo v Trnju pričakal govoreči zajec, ki jim bo izdal skrivnost tamkajšnjega travnika, kjer se lahko ljudje za en dan spremenijo v živali. Čez nekaj trenutkov so vsi na travniku že jedli korenje, skakali po eni nogi, počasi razmišljali, rjoveli in poizkušali prelisičiti voditelje.

Celotno območje so zavzele ptice, zajci, želve, levi in lisice. Z različnimi treningi za intuicijo in moč so krepili svojo živalsko plat in postavili hierarhijo v svojem živalskem kraljestvu. Živalska kraljestva so se nato z igro ”zemljo krast” borila za svoj del teritorija in formirala različna životinska carstva.

Kmalu je prišleke zaznal Veliki piton, velika gazda tamkajšnjih travnikov, ki jim je zasikal, da so obdavčeni s 100 čokoladicami životinskega carstva, sicer bodo izgnani. Čokoladic si je zaželel tudi požrešni Veliki slepec, sluga Velikega pitona, na žalost pa je ostal lačen. Vseh 100 čokoladic životinskega carstva je piton skromno poplačal z zakladi, skritimi v bližnji in daljni okolici. Vsako živalsko kraljestvo je dobilo svečko, katero so si v nočni igri živalska kraljestva med seboj poizkušala upihniti. Bilo je zabavno.

Naslednji dan smo na slovesnih obljubah medse uradno sprejeli 10 novih volčičev, 11 četnikov in klanovko Patricijo. Pri tem smo se spomnili na to, kakšno vrednost imajo skavtski trenutki, znanja in prijateljstva za naše (nadaljnje) življenje.

Pozdravljamo vse nove člane in jim želimo, da bi jih skavtska obljuba spremljala in jim bila v oporo v življenju.

 

Zagreta kuna

Morda vas zanima tudi