Zavetje mladosti

Skupina starejših v mesecu kulture

V mesecu februarju, malo za dnem, ko praznujemo kulturni praznik, je imela svoje srečanje tudi naša skupina za starejše. Tudi mi smo želeli dati našemu srečanju kulturno noto.

Srečanje smo začeli tako kot po navadi z molitvijo, v kateri smo se spomnili vseh naših članov, ki se zaradi bolezni ali drugih težav ne morejo udeleževati srečanj.

Potem pa smo začeli z našim kulturnim programom. Za posebno presenečenje je poskrbel naš bogoslovec Gregor Markelc, ki je na Rakovniku tudi vzgojitelj v dijaškem domu. Dogovorjeni smo bili, da nam bo zaigral nekaj pesmi, vendar nas ni obiskal sam, ampak je s seboj pripeljal še dve dijakinji, ki obiskujeta Konservatorij za glasbo in balet in bivata v Dijaškem domu na Rakovniku. Lucija Babič nam je zaigrala skladbo na flavto, Petra Omejc pa na violo. Ob glasbeni  spremljavi smo zapeli tudi slovensko himno. Z veseljem smo poslušali njihovo igranje, hvaležni smo jim, da so si vzeli čas ter polepšali naše srečanje. Mislim, da je v današnjih časih, ko živimo en mimo drugega, zelo pomembno druženje med različnimi generacijami.

Naš program smo nadaljevali s prebiranjem pesmi slovenskih pesnikov. Tako smo slišali več pesmi Toneta Pavčka, Ivana Minattija ter odlomek iz Krsta pri Savici Franceta Prešerna. Slišali smo tudi nekaj domoljubnih pesmi iz Pesmarice, ki je izšla že leta 1911. Na koncu pa smo za sprostitev poslušali še eno izmed humoresk Frana Miličinskega Ježka in se od srca nasmejali.

V mesecu marcu bo naše srečanje v torek, 10. 3. 2020 ob 9. uri, tokrat si bomo skupaj z g. župnikom ogledali našo cerkev, ki v letu 2024 praznuje 100-obletnico posvetitve. Prepričana sem, da bomo zvedeli kar nekaj zanimivosti, ki jih morda še ne poznamo.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili tudi novi člani, lepo vabljeni.

Andreja K.

Morda vas zanima tudi