Zavetje mladosti

Slavnostni koncert ob praznovanju 25. obletnice Glasbene šole Rakovnik

V torek, 4. junija 2024, je Glasbena šola Rakovnik slavila svoj srebrni jubilej. Na začetku slavnostnega koncerta je zbrane poslušalce, ki so dodobra napolnili cerkev Marije Pomočnice, nagovoril ravnatelj glasbene šole, g. Andrej Benedik. V pogledu na minulih 25 let je posebno priznanje izrekel salezijancu, g. Metodu Ogorevcu, ki je gorel za mlade in glasbo ter v ustanavljanje glasbene šole vložil največ truda. Po besedah ravnatelja srebrni jubilej kaže, da smo iz težkih in skromnih začetkov stopili na pot zrelosti in mnogih uspehov. Veselimo se vseh naših učencev, ki nadaljujejo svoje glasbeno izpolnjevanje na različnih konservatorijih, vseh, ki prejemajo nagrade na različnih tekmovanjih ter vseh učencev, ki v igranje inštrumenta vlagajo svoj trud in jih glasba notranje bogati.

Na slavnostnem koncertu so sodelovali učenci in učitelji klasičnega in ljubiteljskega programa, ki so poskrbeli za pester glasbeni program. V večer praznovanja srebrnega jubileja so se uglaševali zvoki mnogoterih glasbil: klarineta, flavte, kitare, violine, violončela, orgel, klavirja, diatonične in klavirske harmonike, tolkal … Navduševali so nas solisti in komorne zasedbe, pevci iz pevskega zbora, moški oktet in dekliška vokalna skupina, za piko na i pa sta poskrbela kitarski in veliki orkester.

Ob sklepu koncerta je zbrane nagovoril tudi inšpektor salezijancev, g. Peter Končan, ravnatelj glasbene šole pa je podelil priznanja vsem učencem, ki so bili uspešni na glasbenih tekmovanjih. Učenci, ki zaključujejo nižjo glasbeno šolo, so prejeli vrtnice. Vsi pa so, kot je po končanem koncertu že tradicija, lahko prejeli sladoled.

Čestitke vsem nastopajočim učencem in učiteljem in zahvala vsem, ki ste prišli in praznovali skupaj z nami! Glasbeni šoli Rakovnik želimo še mnogo uspešnih let in naj še mnogo mladih uglasi za življenje!

 

Fotografije: Matej Ključevšek

Morda vas zanima tudi