Zavetje mladosti

Slovo od Kaje in Kristine

V petek 14. 9. smo v mladinskem centru praznovali sladko-grenki dogodek. Dolgoletni sodelavki SMC-ja sta se namreč z letošnjim šolskim letom poslovili. Kajo, ki je bila z nami 3 leta je pot ponesla v terapevtske vode, Kristino, ki je bila na Rakovniku zaposlena kar 5 let pa v šolstvo.
Tako smo na ta petkov večer praznovali slovo in hkrati pozdravili nove člane SMC ekipe, Vilija, Klavdijo in Blaža, ki se z Janezom podajajo v nove izzive mladinskega centra.
Kristino in Kajo je najprej čakalo nekaj izzivov (ugotavljanje kdo je na starih slikah, kje so se zgodile in kaj se na njih dogaja – na katerih so se prepoznali tudi naši animatorji še kot otroci; ugotavljanje katera kava je tista prava kava – kava iz kavomata, instant kava, kava skuhana na štedilniku ali moderna kava iz kapsul; ter premagovanje strahu in prepoznavanje predmetov v škatli – lasulja, kip don Boska, žoga, gobica za pomivanje posode… skratka predmetov, ki sta jih v teh letih dodobra spoznali.)
Z veseljem lahko rečem, da sta vse izzive uspešno premagali. Po Janezovem nagovoru, zahvali za vse delo in simboličnemu darilu pa je sledil še pozdrav novim članom. Ti niso bili deležni izzivov (verjetno zato, ker jih marsikateri izzivi čakajo v prihajajočih mesecih), so pa, tako kot Kaja in Kristina dobili majico SMC ekipe.
Za vse animatorje in povabljene sta sledila še pica in druženje.
Za konec še res iskrena zahvala Kaji in Kristini za vse njuno delo, za vso podporo in vse pogovore. Da sta nam, animatorjem, stali ob strani ob slabih trenutkih in se z nami veselili v dobrih. Želimo vama res obilo blagoslova na vajini nadaljnji poti.

Morda vas zanima tudi