Zavetje mladosti

Šmarnice 2018

Letošnje šmarnice so potekale nekoliko drugače kot prejšnja leta. Vsak večer se je po evangeliju na stopnicah pred oltarjem zbrala gruča otrok, ki so se udobno namestili na blazinah in prisluhnili šmarničnemu branju.

Letos smo spoznavali Božjo mater Marijo – spremljali smo njeno življenje od otroštva preko mladosti pa vse do Jezusove smrti in časa po njej. Vsaka zgodba je bila položena v usta drugega pripovedovalca – tako smo Marijo spoznali skozi oči njenih sorodnikov, prijateljev ter ljudi, ki so bili priče kateremu od dogodkov, ki jih poznamo iz svetega pisma (Jezusovo rojstvo, svatba v Kani Galilejski, smrt na križu …). In toliko kot je bilo različnih zgodb, je bilo tudi različnih bralcev. Gospod župnik je namreč za vsako zgodbo našel drugega bralca. Za branje je poprosil starše veroučencev in ti so se prijazno odzvali prošnji ter otrokom polepšali doživetje šmarnic. Po končani zgodbi so otroci prebrali še litanije Matere Božje in na koncu maše dobili listek z nalepko in nalogo.

Seveda se otroci radi igrajo, zato je po maši oživelo igrišče pred SMC-jem, kjer so se pomerili v igri (kraja zastavice, dvema ognjema, …) in tako zaključili majski večer na Rakovniku.

Kristina

Morda vas zanima tudi