Zavetje mladosti

Sproščeni avgust v SMC-ju

Počitniško varstvo v avgustu v mladinskem centru

Prve tri tedne v avgustu je v SMC-ju potekalo počitniško varstvo za otroke iz Mestne občine Ljubljana, vzporedno pa smo imeli še skupino za otroke iz drugih občin. Vsak teden je imel svojo rdečo nit in specifične aktivnosti.

1. teden: Skupaj s Piko Nogavičko

1. teden je bil zelo zanimiv. Nekateri otroci so bili novi, nekateri so bili pa že na oratoriju. Nekateri otroci so bili pridni, nekateri pa malo manj. Najprej smo se malo spoznavali, takoj naslednji dan smo šli že takoj v kino. Gledali smo film Krudovi 2 in otrokom je bilo zelo všeč. V sredo je šla prva skupina v Prirodoslovni muzej, v četrtek je šla pa druga skupina. Otroci so bili zelo navdušeni nad muzejem, predvsem nad dinozavrovim okostjem in raznimi živalmi. V petek smo pekli penice in hrenovke. Mislim, da so se otroci imeli zelo lepo čez cel teden, kar dokazujejo veseli in zadovoljni obrazi.

2. teden: Iskanje znanstvenika

Sprejmeš izziv? Tako je bilo naslov 2. tedna počitniškega varstva, kjer so otroci za en teden postali posebni agenti in pomagali najti ugrabljenega znanstvenika ter se podali na lov za pogrešanimi načrti izuma. Skozi teden smo sledili različnim namigom, se naučili novo abecedo, dešifrirali skrivnostno pismo, izvedli “nevarne” kemijske poskuse in končno odkopali skrite načrte. Čeprav nam ugrabitelja ta teden ni uspelo ujeti, smo mu z 28 otroki in 8 animatorji vseeno uspešno prekrižali zlobne naklepe. Teden pa sta popestrila tudi obisk hiše eksperimentov in lokostrelske delavnice na ljubljanskem gradu.

3. teden: Športni teden

Če bi kdo mislil, da bomo na športnem tednu cel teden samo igrali nogomet, bi se zelo motil. No, seveda so fantje večinoma igrali nogomet, smo se pa igrali tudi med dvema ognjema, krajo zastavic in floorball, punce pa so spletale zapestnice. V sredo smo šli na veslanje po Ljubljanici, v četrtek pa smo se kopali na kopališču Kodeljevo. Med tednom smo tudi izkoristili bližino Golovca in smo šli na daljši sprehod, ustvarili pa smo tudi palčkovo deželo. Vsak prosti trenutek pa smo seveda izkoristili za zabavo na trampolinih, gugalnicah in vrtiljaku. Imeli smo se zelo lepo.

Morda vas zanima tudi