Zavetje mladosti

Sproščeno v avgustu

Po štirih tednih oratorija je bilo tudi v mesecu avgustu pri nas živahno. V treh tednih počitniškega varstva so se zvrstile manjše skupine otrok, kar je prispevalo k prijetnemu in družinskemu vzdušju.

Dneve smo začenjali  z zajtrkom, ki nas je dobro okrepil za aktivnosti, ki so se zvrstile skozi dan. Sledila je risanka (1. teden Marcelino: kruh in vino; 2. teden V 80-ih dneh okrog sveta; 3. teden je bil obarvan povsem športno in zato brez risanke :)), zatem pa ustvarjalna delavnica oz. učenje in trening posameznega športa. Dvakrat na teden smo otroke presenetili z obiskom Ljubljanskega gradu, Mestnega muzeja Ljubljana, Slovenskega šolskega muzeja, veslanjem ali obiskom bazena.

Popoldneve smo  preživeli v sproščenem vzdušju, otroci so ponavadi še dokončali svoje izdelke, predvsem pa nas je spremljala prosta igra v igralnici oziroma na igrišču. Vsak konec tedna smo zakurili taborni ogenj in z otroki in animatorji pekli koruzo, hrenovke in penice.

Tudi letos je bil SMC prežet z veseljem, igro in razigranostjo otrok ter animatorjev, ki so preživeli še eno lepo poletje, preden se odpravijo nazaj za šolske klopi 🙂

Morda vas zanima tudi