Zavetje mladosti

Stična mladih 2022

Končno se je zgodila letošnja Stična mladih, kjer se nas je zopet zbralo mnogo iz vseh koncev Slovenije.
Uvodno sveto mašo je vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Za glasbo pa sta poskrbela orkester in zbor, ki ju je vodil Miha Zupanc Kovač. Mlade je nagovoril tudi predsednik države Borut Pahor.
Po bogoslužju so sledile delavnice, na katerih so nas pričevalci popeljali vsak v svoj svet. Od dr. Gabrijela Kavčiča, ki je spregovoril o problematiki LGBT, zakoncev Štremfelj, ki sta nam podelila svojo izkušnjo o poti na Mont Everest in pa tudi do napotkov za doseg svetništva, ki jih je z nami delil Gregor Čušin.
Na Stiški ulici pa so bile različne stojnice, kjer smo lahko videli tudi stojnico Salezijanske mladine, Skavtov, Zavoda Živim itd.
Med delavnicami so nas v glasbeni svet popeljali aktualni zmagovalci Eme, skupina LPS (Last Pizza Slice) in primorski band Žavbi brothers. Zaključek Stične mladih pa smo skupaj s Stična bendom preživeli v slavljenju.
Letošnja Stična je vsebovala veliko novosti, nanje se mladi še navajamo, vsekakor so nam nekatere bolj pri srcu, nekatere manj. Kljub temu pa menim, da večina Stično obišče zaradi prijetnega vzdušja, ki ga vsako leto ustvarimo mladi.
IZBERI VIHAR!

Marta K.

Morda vas zanima tudi