Zavetje mladosti

Sveta birma na Rakovniku

Birmanci so se skozi celo leto pripravljali na prejem svete birme. Poleg tedenskih veroučnih srečanj so se na dva tedna dobivali tudi po birmanskih skupinah, kjer so se pogovarjali o različnih temah. Srečanja so najprej potekala na daljavo, ob koncu leta pa so se lahko
ponovno srečevali v živo. Zanje sta bili organizirani tudi dve virtualni duhovni obnovi, na katerih so prisluhnili pričevanju Darka Đžurića, nato pa še zakoncema Planinc.
Zaključek priprav na velik dogodek je bila 9-dnevnica. Nekaj birmancev je večino le-te spremljalo preko YouTube-a, ker so bili v karanteni. Tudi srečanje z birmovalcem, škofom Antonom Jamnikom, je zanje potekalo na daljavo. Na srečo so bili na sveti birmi, ki je letos po lepem naključju potekala prav na binkošti, lahko vsi prisotni. Zaradi takrat še veljavnih ukrepov proti širjenju pandemije je birma potekala v dveh skupinah. Ena se je pri maši zbrala ob 10:30, druga pa ob 12:30. Med obema obredoma so uspeli narediti tudi skupinsko fotografijo in se na hitro podružili ob prazniku, ki bo verjetno vsem ostal v lepem spominu.

Morda vas zanima tudi