Zavetje mladosti

USA vikend v Veržeju

Dom, šola, dvorišče in župnija so za animatorje naravno okolje preživljanje svojega časa. V Veržeju pa so skozi te 4 stebre vzgoje spoznavali salezijanski način vzgoje in animatorskega dela. Zbralo se je lepo število pripravnikov in animatorjev iz kar 8 salezijanskih navzočnosti iz cele Slovenije. Kaj je bilo tisto, kar je bilo mladim najbolj všeč, verjetno zanima še koga.

Mladi so kot najbolj pomembno in najboljše ocenili vzdušje, ki je bilo res enkratno. Lepo petje, plesi, igre, pogovori, odlična hrana in namestitev je samo delček od celote, ki je ustvarjala odlično počutje med animatorji.

Za dober vstop v vsebino sta poskrbela gosta: Peter Pučnik, ki je preprosto in z življenjskimi primeri mlade popeljal k razmišljanju o 4 stebrih – da vse te stvari mladi nosijo v sebi in so zato prav oni najpomembnejši in nepogrešljivi pri vzgoji mladih. Jure Babnik pa je skozi razlago don Boskovih sanj pri devetih letih mlade spomnil na to, da so bile to pravzaprav Jezusove sanje za mlade takrat in so enake še danes, da bi mladi spoznali, kako lepa je krepost in kako nekaj slabega je greh.

Druga najpomembnejša stvar za mlade na vikendu so bili odmori, ki bi si jih seveda želeli še več, saj so v salezijanskem stilu prav odmori velika priložnost za spoznavanje novih prijateljev.

Hvala vsem mentorjem in pripravljalni ekipi za odlično izpeljan vikend in Mariji Pomočnici za varstvo in pomoč.

Morda vas zanima tudi