Zavetje mladosti

Počitniško varstvo 2020

Avgusta bomo imeli počitniško varstvo. Potekalo bo v treh terminih, in sicer:

  • 1. teden: 3.–7. 8.
  • 2. teden: 10.–14. 8.
  • 3. teden: 17.–21. 8.

Prvi teden bo potekal pod naslovom Postani junak! V tednu junaštva se bomo preizkušali v domišljij, ki ne pozna meja, ustvarjanju, iskanju skritega zaklada, predvsem pa bomo spoznavali lastnosti, ki naredijo pravega junaka.

Drugi teden bo potekal pod naslovom Čudoviti svetNa tem tednu počitniškega varstva bomo spoznali cel svet. In to le v petih dneh! Na našem popotovanju nas bo vodil gospod Fogg, ki mu je v mladosti uspelo prepotovati ves svet v 80-ih dneh, torej v malo več kot mesecu dni. Kako bo nam to uspelo v le enem tednu? Pridi in se prepričaj sam! 

Tretji teden bo potekal pod naslovom Šport brez meja. Spoznali bomo vse igre z žogo, poleg klasičnih (košarka, nogomet, odbojka), bomo spoznavali tudi kakšne bolj eksotične, kot so floorball. Našli bomo čas tudi za druge športe, nekaj naj ostane še skrivnost.

Prijave bomo sprejemali od 2. 6. 2020 od 7.00 naprej. Prijavite se lahko na https://rakovnik.si/poletje.

Varstvo je namenjeno otrokom, ki v letošnjem šolskem letu zaključujejo 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole in ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana. Posamezen otrok je v program počitniškega varstva lahko vključen največ dva tedna. Prva dva tedna bomo sprejeli 28 otrok, tretji teden pa 56 otrok.

Tedenska cena varstva je 30 € in vključuje celoten program varstva (tudi kosilo, dve malici, vstopnino za kulturno ustanovo). Glede na prejeta sredstva ima lahko vsak teden polovico udeležencev iz socialno ogroženih družin varstvo v celoti brezplačno. Status socialno ogrožene družine dokazujete z odločbo o denarni socialni pomoči (CSD).

Enega otroka je možno prijaviti le za cel teden – vseh 5 dni.

Program počitniškega varstva bo potekal vsak dan od 7.00 do 17.00 in vključuje toplo kosilo, malico oz. zajtrk in sadno malico. Dvakrat tedensko bomo obiskali zunanjo institucijo. Veliko se bomo igrali, se gibali, imeli velike igre, ustvarjalne delavnice, spoznavali različne junake.

Morda vas zanima tudi