Zavetje mladosti

Zaključni koncert Glasbene šole Rakovnik

V torek, 22. junija smo v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku nadvse slovesno zaključili letošnje šolsko leto. Zaključni koncert je bil krona celoletnega dela in dokaz, da smo kljub oteženim razmeram zaradi epidemije po zaslugi naših prizadevnih učiteljic in učiteljev ter nadarjenih učencev presegli vsa pričakovanja!

V topel poletni večer so se najprej slovesno oglasile orgle, nato pa smo uživali ob prekrasnih melodijah violine, harmonike, klarineta, kitare, flavte, violončela, klavirja ter kitarskega in godalnega orkestra. Poslušalci so se razveselili tudi pevske točke naših najmlajših nastopajočih, učencev glasbene pripravnice ter prvega razreda nauka o glasbi. Poseben čar sta koncertu prispevala tudi učenec in učenka petja, tenorist Miha Robnik Kračun ter sopranistka Maja Bratina, oba tudi nagrajenca na mednarodnem tekmovanju Musica Goritiensis.

Ob sklepu koncerta smo čestitali vsem učencem, ki so uspešno zaključili šestletno izobraževanje, ter jim podelili vrtnice in diplome. Čestitali in nagradili smo tudi naše prizadevne učence, ki so svoje uspehe želi na raznih tekmovanjih, sprejemnih preizkusih na srednji stopnji ter številnih recitalih.

Koncert je poslušalce navdušil in upravičil napore mladih glasbenikov ter njihovih učiteljev.

Morda vas zanima tudi