Zavetje mladosti

Zimski online oratorij

Bolj kot so se bližale zimske počitnice, bolj je bilo jasno, da te počitnice ne bodo podobne ostalim. Ali je odpadlo smučanje, odkrivanje neznanih dežel, ali pa pitje toplega čaja med sankanjem. Za tiste, ki pa se zadržujejo bolj v okolici svojega doma, pa je odpadlo druženje s prijatelji. Za vse to se nismo sami odločili, medtem ko se je več kot 35 otrok odločilo, da bi ta čas radi preživeli na zimskem oratoriju in podrobneje spoznali animirani film Ledena doba 4. Okoli 20 animatorjev je skupaj z voditeljema oratorija, Tinkaro Žukovec in Domnom Jurkovičem, pripravilo program in se zabavalo skupaj z otroci ob pogovoru o risanki, ustvarjanju, velikih igrah itd. V sredo smo imeli posebnega gosta čarovnika Roka. Ta je vsakega izmed nas naučil vsaj en nov trik.

Oratorij je potekal preko Zoom-a, kjer smo se skupaj z otroci zbrali ob 10. uri. Program se je začel z ogledom delčka filma. Potem smo se razdelili v manjše skupine, kjer smo imeli kateheze, nato delavnice, kjer smo ustvarjali ali pa veliko igro. Okrog pol dvanajste ure smo se skupaj zbrali nazaj, kjer smo naš oratorijski dan končali z blagoslovom, ki nam ga je podelil Janez Suhoveršnik, še prej pa so otroci dobili izziv, ki so ga morali opraviti do naslednjega dne. Otroci so lahko prišli popoldne še na Rakovnik, kjer so jih veselo pričakovali animatorji.

Animatorji smo po končanem oratorijskem dnevu imeli še skupno evalvacijo, ker smo si med seboj podelili izkušnje ter tako lahko naredili vsak dan bolj zabaven in prijeten otrokom, saj je bil ‘online’ oratorij izziv prav za vse. Ob koncu oratorija so nam otroci zaupali, da bi radi podaljšali oratorij še za en teden, saj so se imeli zelo lepo.

Ob koncu bi se radi zahvalili še v imenu vseh, voditeljema zimskega oratorija Tinkari Žukovec in Domnu Jurkoviču, da sta vodila vso organizacijo in omogočila zimski oratorij.

Morda vas zanima tudi