Zavetje mladosti

Zimski oratorij

Preklopi sanje na dejanje

Enotedenski zimski oratorij z naslovom Preklopi sanje na dejanje se je začel nadvse živahno v ponedeljek, 19. 2. 2018, v prostorih Salezijanskega mladinskega centra na Rakovniku.

Po glasnem petju himne je sledila dramska igrica zaigrana po znanih knjigah Bobri avtorja Janeza Jalna. Sledili sta še molitev in kateheza, ki sta se nanašali na simbol in vrednoto dneva, potem pa je že prišel čas za delavnice. Vsak dan je vzporedno potekalo 5 različnih delavnic, ki so jih pripravili in vodili animatorji, otroci pa si jih izbrali že zjutraj ob sprejemu. Ko smo si nabrali novih moči, je sledila velika igra, pri kateri je morala vsaka skupina z različnim materialom, pridobljenem na več otokih, pokazati svojo ustvarjalnost in zgraditi svoje kolišče.

V torek in četrtek smo se popoldne podali na led v Tivoli, kdor pa se je odločil ostati v SMC-ju, je lahko pokazal svoje spretnosti pri različnih igrah v igralnici. Sredo smo začeli s sveto mašo, nadaljevali s turnirjem v ročnem nogometu, zaključili pa v znamenju križa. V petek pa nam je vreme priskrbelo vse potrebno za zelo uspešno tekmovanje v izdelovanju sneženih mož (in dinozavrov J), pri katerem so sodelovali tako animatorji in otroci ter s skupnimi močmi ustvarili vrsto unikatnih in zelo umetniških snežakov. Teden smo zaključili z glasnim petjem in spustom oratorijske zastave.

Udeležba na letošnjem zimskem oratoriju je bila razveseljiva in z gotovostjo lahko rečem, da smo bili ob koncu zelo uspešnega, veselega in razigranega tedna zadovoljni tako animatorji kot otroci. Zahvala  gre predvsem animatorjem in vsem, ki ste preklopili sanje na dejanje in s tem ustvarili neverjeten oratorij za več kot 60 udeležencev.

Klavdija Žnidaršič

Morda vas zanima tudi