Zavetje mladosti

Ana Krpan

Ana Krpan je svojo glasbeno pot pričela pri petih letih, ko se je pričela učiti violino v razredu prof. Armina Seška, šolanje je nadaljevala pri prof. Primožu Novšaku in kasneje pri prof. Roku Zgoncu, pri katerem je uspešno zaključila izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Študij violine je z odliko zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu docenta Janeza Podleska, prof.

Občasno nastopa tudi kot substitutka v Orkestru Slovenske Filharmonije, v Simfoničnem orkestru RTV Slovenije in Ljubljanske Opere, leta 2018 pa je pričela z učenjem violine ter vodenjem godalnih orkestrov in komornih zasedb. Njeni učenci redno nastopajo kot solisti, člani manjših komornih zasedb ali v večjih komornih zasedbah oz. orkestrih, med drugim v Kristalni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki in v dvorani Marjana Kozine v Slovenski Filharmoniji.

Večkrat je nastopala tudi kot solistka z Godalnim orkestrom Arseia. Bila je članica komorne zasedbe Klavirski trio Souffle pod mentorstvom priznanega glasbenika in pedagoga, profesorja Tomaža Lorenza, kasneje pa pri profesorju Gorjanu Košuti na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solistka in članica Klavirskega tria Souffle je koncertirala v ciklih Prisluhnimo Glasbene mladine ljubljanske, Festivala Bled, IMAGO Sloveniae, Evropskem združenju klavirskih pedagogov (EPTA) ter v ciklu GM Oder (GMO) s celovečernim koncertom v dvorani Slovenskih skladateljev Slovenske Filharmonije v Ljubljani.

Je prejemnica številnih nagrad na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih kot solistka in članica zasedbe Klavirskega tria Souffle, s katerimi je večkrat zastopala Akademijo za glasbo. Kot solistka in članica različnih komornih sestavov in simfoničnih orkestrov je igrala že v mnogih krajih Slovenije, pa tudi v Srbiji, na Hrvaškem, Irskem, v Italiji, Nemčiji, Avstriji, Belgiji in Švici. Ana je znanje izpopolnjevala pri priznanih profesorjih; Pavelu Vernikovem, Eleni Mazor, Igorju Volochinu, Wonji Kim, Igorju Ozimu, Roku Zgoncu, Janezu Podlesku, Wernerju Bartschiju, Valeriyu Sokolovem, Wen-Sinn Yangu in Jorgu Widmannu.