Zavetje mladosti

Učitelji v Glasbeni šoli Rakovnik

ucitelji-benedik

Andrej Benedik
ravnatelj Glasbene šole Rakovnik in učitelj orgel ter nauka o glasbi

Andrej Benedik je končal študij na Ekonomski fakulteti ter Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer je diplomiral na oddelkih za sakralno glasbo, smer orgle, ter glasbeno pedagogiko. Od leta 2004 je kot ravnatelj zaposlen na Glasbeni šoli Rakovnik. Poleg ravnateljevanja opravlja tudi službo rednega organista v župniji sv. Jakoba v Škofji Loki, kjer je v dveh desetletjih vodil več pevskih zborov. Je oče štirih uspešnih mladih glasbenikov.

Ucitelji-podlesek

Vanja Bizjak Podlesek
učiteljica violine

Z odliko je diplomirala v razredu prof. Vasilija Meljnikova na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Znanje violine in komorne igre je nadgrajevala na številnih mednarodnih mojstrskih seminarjih pri priznanih profesorjih (H. Fister, T. Lorenz, P. Novšak, L. Honda Rosenberg). Redno sodeluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in drugimi. Od leta 2012 je članica godalnega kvarteta M. ars, s katerim nastopajo po Sloveniji.

Ucitelji-bogataj2

Rebeka Bogataj
učiteljica klavirja – ljubiteljski program

Rebeka Bogataj (1991) se je z glasbo srečala že zelo zgodaj. Nižjo glasbeno šolo iz prečne flavte je v razredu prof. Gordane Buh končala v Glasbeni šoli Idrija, kasneje pa se je izobraževala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana – smer jazz petje. Redno se udeležuje seminarjev po svetu in deluje kot pevka in pianistka v več zasedbah (spremljevalna skupina Omarja Naberja, Moonrise, Good Vibrations, Roots in Session sound,.). Je avtorica več aranžmajev in skladb različnih zasedb. Kot pedagoginja poleg GŠ Rakovnik poučuje klavir na Osnovni šoli Vižmarje Brod, petje in vokalno tehniko pa na glasbeni šoli Vodnikova Domačija in Zabavni glasbeni šoli Osminka.

ucitelji-donlic

Simona Đonlić
učiteljica klavirja

Simona Đonlić prihaja iz glasbene družine. V rodni Ljubljani je doštudirala na Akademiji za glasbo. Bila je štipendistka mestne občine Ljubljana, prav tako pa je tudi prejemnica Prešernove nagrade. Na mednarodnem klavirskem tekmovanju v nemškem Baden-Badnu leta 2013 je prejela tretjo nagrado. Izpopolnjevala se je pri mnogih znanih svetovnih pianistih kot naprimer Lilya Zilberstein, Simon Trpčeski, Konstantin Bogino, Igor Lazko.. Z orkestrom slovenske filharmonije je izvedla Saint-Saensov Živalski karneval, z istim orkestrom pa pomladi leta 2014 v Royal opera house Muscat v Omanu igrala klavirski part baleta Romeo in Julija Sergeja Prokofieva. Koncertira solistično ter v različnih komornih sestavih doma in v tujini. Februarja 2020 je nastopila s svetovno priznanim pianistom Simonom Trpčeskim. Od leta 2015 je profesorica klavirja na glasbeni šoli Rakovnik v Ljubljani.

ucitelji-golob

Katja Golob
učiteljica flavte – ljubiteljski program

Katja Golob je začela z igranjem kljunaste flavte pri petih letih, nato pa je s sedmimi leti nadaljevala z igranjem prečne flavte. Šest let nižje glasbene šole je končala na Glasbeni šoli Rakovnik pri prof. Neži Prešeren, nato pa je nadaljevala z izobraževanjem na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Alenki Vidic in prof. Ireni Rovtar, hkrati pa se je vzporedno izobraževala na Gimnaziji Vič. Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, za namene magistrskega dela raziskuje področje glasbeno nadarjenih učencev v splošnem in glasbenem šolstvu. Kot flavtistka in pevka deluje v slavilni glasbeni skupini Navdih ter sodeluje v različnih priložnostnih vokalno-instrumentalnih zasedbah. Na glasbeni šoli Rakovnik poučuje kljunasto in prečno flavto na ljubiteljskem programu od leta 2015.

ucitelji-horvat

Jaka Horvat
učitelj klarineta

Jaka Horvat se je klarinet pričel učiti v nižji glasbeni šoli Karol Pahor na Ptuju. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, trenutno pa zaključuje magisterij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tadeja Keniga. Udeležil se je več tekmovanj, na katerih je dosegal zlata, srebrna in bronasta priznanja. Igral je v različnih orkestrih, z različnimi komornimi skupinami. Kot solist se je predstavil s pihalnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Svoje znanje je izpopolnjeval na seminarjih pri več priznanih profesorjih: Francois Benda, Olivier Faure, Nikola Srdić, Wenzel Fuchs…

ucitelji-ivancic

Petra Ivančič
učiteljica klavirja – ljubiteljski program

Petra Ivančič prihaja iz glasbene družine, kar jo je vodilo k temu, da je leta 2005 pričela z učenjem klavirja na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer v razredu prof. Romane Rek. V času šolanja je sodelovala na številnih poletnih šolah in tekmovanjih doma ter v tujini, kjer je prejela mnogo priznanj. V srednješolskih dneh je ob Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vzporedno nadaljevala s poukom klavirja pri prof. Romani Rek. Vse to jo je popeljalo do študija na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

ucitelji-jemec

Anamarija Jemec
učiteljica klavirja in korepetitorka

Diplomirana profesorica klavirja. Študij je leta 2006 zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca, svoje znanje pa kasneje izpopolnjevala na Visoki šoli za glasbo in scensko umetnost v Gradcu pri prof. F. Schwinghammerju, smer Klavier – Vokalbegleitung (korepetiranje  oz. spremljanje solopevcev). Dodatno širino znanja so ji dala tudi 4 leta solo petja pri prof. Janji Hvala. Svoje znanje prav tako izpopolnjuje z udeležbo in sodelovanjem na seminarjih za pianiste – EPTA ter drugih podobnih seminarjih.

ucitelji-jevsnikarMatjaz

Matjaž Jevšnikar
učitelj trobente

Matjaž Jevšnikar je po uspešno končani Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru leta 2000 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Stanka Arnolda. Kot član različnih komornih sestavov in orkestrov je nastopal v mnogih evropskih državah. V času šolanja je prejel številne nagrade in priznanja. Od leta 1999 do 2007 je zasedal mesto 1. trobentača orkestra SNG Opera in balet Ljubljana, med letoma 2007 in 2011 pa je bil ravnatelj GŠ Ribnica. Trenutno je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in na GŠ Rakovnik. Njegovi dijaki in učenci dosegajo izjemne uspehe na domačih in tujih tekmovanjih. Pogosto je član raznih tekmovalni komisij ter organizator in pobudnik številnih izobraževalnih in koncertnih projektov. Veliko sodeluje s Simfoničnim orkestrom  RTV Slovenija in SNG Opera in balet Ljubljana. Je član trobilnega kvinteta Emona Bras in Ljubljanskih mestnih piskačev

ucitelji-jevsnikarMetka

Metka Jevšnikar
učiteljica flavte

Metka Jevšnikar je po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru leta 2003 uspešno diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mateja Zupana. Že v času študija je pridobivala izkušnje kot učiteljica flavte na GŠ Ribnica, kjer je bila do leta 2013 tudi redno zaposlena. Nastopala je v različnih zasedbah in orkestrih. Veliko se posveča novim pedagoškim in didaktičnim pristopom na podlagi lepih in iskrenih odnosov z otroci, ki jih razume kot pogoj za uspešno delo. Rezultati so vidni pri številnih uspehih na številnih mednarodnih in domačih tekmovanjih, kjer njeni učenci redno dosegajo najvišja priznanja in nagrade.  Dokaz uspešnega dela so tudi mnoge učenke, ki nadaljujejo svojo profesionalno glasbeno pot tako doma kot v tujini (Dunaj, Graz). Večkrat je bila članica ocenjevalnih komisij na regijskih tekmovanjih mladih glasbenikov. Redno se udeležuje seminarjev svetovno priznanih flavtistov kot so: James Galway, Karl Heinz Schütz, Gaspar Hoyos in drugi. Dodatno se izobražuje tudi na študijskih skupinah in v sodelovanju z odličnimi pedagogi Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Na GŠ Rakovnik je zaposlena od leta 2013.

ucitelji-korenjak

Meta Korenjak
učiteljica kitare

Meta Korenjak je kitaro študirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Andreju Grafenauerju in v Maastrichtu na Nizozemskem pri maestru Carlu Marchioneju. Sedaj pa pod mentorstvom Borisa Šinigoja širi svoja obzorja na baročni lutnji. V različnih zasedbah sodeluje pri studijskih snemanjih širom Evrope in mladim kitaristom na Glasbeni šoli Rakovnik v Ljubljani posreduje svoje znanje in ljubezen do glasbe.

ucitelji-kragelnik

Marko Kragelnik
učitelj violončela

Kot akademski glasbenik in profesor violončela se je po diplomi na Akademiji za glasbo v Ljubljani izpopolnjeval tudi na Univerzi za upodabljajoče umetnosti na Dunaju. Svoje znanje z veseljem prenaša na mlade violončeliste, ki so prejeli več nagrad na domačih in tujih tekmovanjih. Deluje kot predavatelj in organizator pedagoških seminarjev doma in v tujini. Je ustanovitelj in urednik spletnega portala za violončeliste CelloFun in ustanovitelj Lion Strings, znamke izbranih godalnih inštrumentov. Kot violončelist je aktiven v mnogih glasbenih sestavih, od klasične do popularne glasbe. Poučuje na GŠ Rakovnik in Konservatoriju za glasbo v Ljubljani. Daljši CV na osebni spletni strani, več na povezavah: twitter profil | Escape String Quartet YouTube kanal | CelloFun | CelloFun.

ucitelji-krpan

Ana Krpan
učiteljica violine

Ana Krpan je z odliko končala študij violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu docenta Janeza Podleska, prof. Svojo glasbeno pot je pričela pri petih letih, znanje in ljubezen do glasbe pa so ji predali odlični pedagogi: Armin Sešek, Primož Novšak, Rok Zgonc, Tomaž Lorenz, Gorjan Košuta in Janez Podlesek. Svoje znanje pa je še izpopolnjevala pri priznanih profesorjih: Pavelu Vernikovem, Eleni Mazor, Igorju Volochinu, Wonji Kim, Igorju Ozimu, Wernerju Bartschiju, Valeriyu Sokolovem, Wen-Sinn Yangu in Jorgu Widmannu. Je prejemnica številnih regijskih, državnih in mednarodnih nagrad.

ucitelji-kunc

Karmen Kunc
učiteljica kitare in vodja ljubiteljskega programa

Klasično kitaro se je učila pri prof. Evi Hren, ritem kitaro pa je začela igrati proti koncu osnovne šole pri učitelju Zdravku Novaku. Ker so jo zaznamovali različni glasbeni žanri, rada igra in uči od klasike, popularne glasbe do španskih ritmov ter brazilske bossa nove. Kot kitaristka redno sodeluje z različnimi solisti, komornimi sestavi in zbori. Z lastnimi aranžmaji bolj in manj znanih slovenskih in tujih skladb pogosto sooblikuje različne kulturne dogodke, literarne večere, srečanja za mlade in družine ter bogoslužja. Na glasbeni šoli Rakovnik poučuje ritem kitaro od leta 2014.

ucitelji-mize

Rok Miže
učitelj električne kitare – ljubiteljski program

Rok je vsestranski kitarist, ki ga odlikuje poznavanje različnih žanrov. Svoje znanje je izpopolnjeval pri privat profesorjih, največjo glasbeno širino pa je pridobil z igranjem rock, funk, pop, jazz, metal, disco, zabavne/narodnozabavne in zborovske glasbe ob različnih priložnostih. Redno nastopa na manjših in večjih dogodkih, kjer vedno pusti svoj pečat. Poleg tega se ukvarja s pisanjem glasbe in besedil, snemanjem, petjem, stiliranjem, vodenjem spletne trgovine z vintage oblačili, modelingom. Sodelovanja: Buržuazija (Dallas Records), Carmen Manet, Drago Popovič, Nejc Trček, DiCruise band, Brina & Rok Acoustic, Trio Mihelčič, Saša Lešnjek, zbor Minuta Čez,… Na Glasbeni šoli Rakovnik je začel poučevati v šolskem letu 2020/21.

ucitelji-prasnikar

Simon Prašnikar
učitelj harmonike – ljubiteljski program

Simon Prašnikar je svojo glasbeno pot začel kot učenec klavirja na Glasbeni šoli Zagorje, nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, smer glasbeni stavek in nato še na Akademiji za glasbo v Ljubljani, program glasbena pedagogika. Kot pianist, klaviaturist, organist, harmonikar, kitarist, bas kitarist in vokalist sodeluje z raznimi vokalnimi, instrumentalnimi in vokalno-instrumentalnimi zasedbami različnih žanrov.

ucitelji-stipancevic1

Štefica Stipančević
učiteljica petja – klasični in ljubiteljski program

Štefica Stipančević je slovenska sopranistka mlajše generacije. Njena profesionalna pevska kariera se je začela že med študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je z odliko diplomirala in magistrirala v razredu prof. Pie Brodnik. Za svoje koncertne in operne uspehe je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo in diplomo Summa cum laude. Sodelovala je s številnimi dirigenti (Igor Švara, Simon Dvoršak, Marko Vatovec, Aleksandar Spasič, Egon Mihajlovič, Marko Hribernik, Simon Krečič, Jaroslav Kyzlink, Loris Voltolini, Živa Ploj Peršuh, Mojca Lavrenčič, David Švec) in režiserji (Detlef Soelter, Yulia Roschina, Rocc, Frederique Lombart, Diego de Brea, Matjaž Farič, Aleksandar Popovski, Jiří Nekvasil).

ucitelji-sercer1

Žiga Šercer
učitelj tolkal – ljubiteljski program

Žiga je profesionalni tolkalist in bobnar. Njegovo znanje obsega latinsko-ameriško, arabsko in evropsko folk glasbo, tudi flamenko in balkansko glasbo. Tuji mu niso žanri kot so pop, funk, rock in jazz, poleg tega se ukvarja tudi z igranjem klavirja, kitare in ukulel. Leta 2011 je zaključil študij na Codarts, Hoogeschool voor de Kunsten na Nizozemskem, smer World Percussion, kjer se je učil od priznanih mojstrov iz celega sveta ter nastopal po večjem delu Evrope in Indije.

Slika1

Miha Friedrich

učitelj tolkal – ljubiteljski program

Miha Friedrich se je nad bobni navdušil že kot otrok, ko ga je prevzela skupina Guns’n’Roses in so ga starši morali vpisati v glasbeno šolo. Od klasičnih osnov ga je učna pot zanesla najprej v jazzovske vode (večkratna udeležba na glasbenih delavnicah Jazzinty) in kasneje v čudoviti svet brazilskih ritmov (četrtletno izobraževanje v glasbenih šolah Maracatu Brasil in Escola Portatil de Musica v Riu de Janeiru). Svoje znanje je nadgrajeval na mednarodnih delavnicah priznanih bobnarjev (Benny Greb, Anika Niles, Claus Hessler in Dom Famularo) v Nemčiji in na Poljskem. Kot večina bobnarjev se tudi Miha rad druži z glasbeniki, ki mu izkazujejo zaupanje v najrazličnejših zasedbah kot so: Papirniški pihalni orkester Vevče, orkester Simfonika Vrhnika, orkester Mandolina Ljubljana, Godba ljubljanskih veteranov, Challe Salle, Sherzer brigade, Slo blues, General Musashi, Primož Križaj, Tvoj glas, Abend …

ucitelji-tozon1

Urban Tozon
učitelj orgel, nauka o glasbi, glasbene pripravnice in predšolske glasbene vzgoje

Urban Tozon (1979) je leta 2005 z odliko diplomiral na oddelku za sakralno glasbo, tri leta kasneje pa še na oddelku za glasbeno pedagogiko, pod mentorstvom Marka Vatovca iz smeri zborovodstvo. Pevsko se je izobraževal pri profesorjih:  Marjanu Trčku, Renati Vereš Klančič ter Terezi Plut. Kot zborovodja, pevec in korepetitor je sodeloval v več pevskih sestavih (Glasbena Matica Ljubljana, oktet Adoramus Novo mesto, Kvartet Rožca Škofja Loka, PZ Lubnik Škofja Loka, Mepz Cantemus Kamnik, Kvintet Drumlca, Mepz Sora Medvode, Schola Cantorum Ljubljana, Dekliški zbor sv. Jurij Stara Loka, Moški pevski zbor Viribus unitis;). Trenutno uspešno vodi moški in ženski pevski zbor iz Šentvida pri Stični, Oktet Fantov Stična ter službuje na Glasbeni šoli Rakovnik v Ljubljani.

ucitelji-trcek

Nejc Trček
učitelj kitare in bas kitare – ljubiteljski program

Nejc je svojo glasbeno pot začel kot učenec klarineta, ko pa se je pri 14-ih letih bolj resno začel ukvarjati s petjem, je na vrsto prišla kitara, bas kitara in klavir. Sodeloval je že z različnimi zasedbami in si tako nabral že kar nekaj izkušenj. Leta 2019 je začel svojo samostojno kariero kot pevec. Začel je pisati svoje skladbe v pop/rock stilu, prav tako se je začelo sodelovanje tudi z drugimi izvajalci, producenti, založbami, režiserji in avtorji – npr. Alex Volasko, Menart Records, Art Music Records, Klara Jazbec, Saša Lešnjek, Ksenija Šašek, … Na glasbeni šoli Rakovnik je začel poučevati v šolskem letu 2017/2018.

ucitelji-weiss

Margareta Weiss
učiteljica klavirja in korepetitorka

Je diplomirana pianistka in profesorica glasbe. Študirala je na salzburškem Mozarteumu in ljubljanski Akademiji za glasbo ter se kasneje izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri mednarodno priznanih profesorjih Karlu-Heinzu Kämmerlingu, Sheili Arnold in Konstantinu Boginu. Je vsestranska umetnica, redno nastopa kot pianistka in korepetitorka ter deluje kot učiteljica klavirja.

ucitelji-zadravec

Rihard Zadravec
učitelj harmonike

Mag. Art. Rihard Zadravec prisega na glasbeno širino – harmonika, kitara, glas, avtorska glasba, aranžiranje, gibanje … Magisterij iz harmonike in pedagogike, smer klasika jazz je končal v avstrijskem Gradcu na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz. Sodeloval je z Big Bandom RTV Slovenija, The Fool Cool Jazz Orchestra, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim orkestrom solistov Društva slovenskih skladateljev, bil pa je tudi član zasedbe Olivija. Harmoniko raztegne od ljudsko-narodnih, do klasično-strokovnih melodij. Od leta 2010 piše in izdaja svojo avtorsko glasbo.

ucitelji-zalar

Tadej Zalar
učitelj klavirja – ljubiteljski program

Tadej Zalar je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli v Cerknici, kjer se je šolal pri prof. Tatjani Škerlj in prof. Tadeju Podobniku. Nadaljeval je v Ljubljani kjer se je izpopolnjeval na področju klavirja in orgel (pri prof. Poloni Gantar, ter prof. Boži Čotar). Vsa ta leta je aktivno sodeloval na različnih področjih, npr. v gimnazijskih letih kot pianist pri takrat novoustanovljeni zasedbi big banda šolskega centra Postojna, sodeloval je pri nekaj muzikalih, ter snemanjih z različnimi zasedbami v studiju. Še vedno pa deluje kot zborovodja, dirigent in korepetitor pri več zborih in orkestrih. Velik del njegovega glasbenega delovanja zavzemajo tudi nastopi na koncertih, porokah in drugih dogodkih v sodelovanju z različnimi solo-pevci, inštrumentalisti, komornimi skupinami  in zbori.