Zavetje mladosti

Anamarija Jemec

Diplomirana profesorica klavirja. Študij je leta 2006 zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Andreja Jarca, svoje znanje pa kasneje izpopolnjevala na Visoki šoli za glasbo in scensko umetnost v Gradcu pri prof. F. Schwinghammerju, smer Klavier – Vokalbegleitung (korepetiranje  oz. spremljanje solopevcev).

Dodatno širino znanja so ji dala tudi 4 leta solo petja pri prof. Janji Hvala. Svoje znanje prav tako izpopolnjuje z udeležbo in sodelovanjem na seminarjih za pianiste – EPTA ter drugih podobnih seminarjih.

Redno spremlja otroške zbore, pevce, preizkusila se je tudi v avtorskem ustvarjanju pesmi, tako popevk kot zborovskega stavka. Na festivalu Ritem duha je trikrat prejela prvo nagrado žirije za svojo skladbo. Kot avtorica, aranžerka, pianistka in vokalistka je sodelovala v več ansamblih, najdlje s skupino Tvoj glas.

Svojo pedagoško pot je začela, že med samim študijem, na Rakovniku, kjer uspešno oblikuje začetnike v samostojne mlade glasbenike. Pri tem so ji v veliko pomoč izkušnje, ki jih je v obdobju desetih let pridobivala z animatorstvom in organizacijo delavnic za otroke.