Zavetje mladosti

Vanja Bizjak Podlesek

Z odliko je diplomirala v razredu prof. Vasilija Meljnikova na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Znanje violine in komorne igre je nadgrajevala na številnih mednarodnih mojstrskih seminarjih pri priznanih profesorjih (H. Fister, T. Lorenz, P. Novšak, L. Honda Rosenberg). Redno sodeluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in drugimi. Od leta 2012 je članica godalnega kvarteta M. ars, s katerim nastopajo po Sloveniji.

Na Glasbeni šoli Rakovnik poučuje violino, komorno igro in vodi godalni orkester. Svojo strokovno izobrazbo aktivno nadgrajuje na seminarjih doma in v tujini (Šola za učitelje – dve leti strokovnega usposabljanja v Ateljeju Tartini pod vodstvom predavateljev: Vildana Repše, prof., Maja Fleischman, prof., Vlado Repše, prof., dr. K. Kompan Erzar, dr. B. Smolej Fritz, prof. Asja Kušner;  seminar pedagoške prakse na Visoki šoli za umetnost v Zurichu pri prof. Fraenzi Frick).

Njeni učenci dosegajo vidne rezultate tako na slovenskih kot tujih tekmovanjih in z uspehom nadaljujejo svoje glasbeno izobraževanje.  Z godalnim orkestrom, v katerega se radi vračajo tudi bivši učenci, igrajo tudi na koncertih izven matične šole.

V Slovenski Filharmoniji so v ciklu komornih koncertov za otroke – Festinice imeli samostojen koncert, sodelovali pa so tudi s komornim orkestrom Festine. Že večkrat so zelo uspešno predstavljali šolo na Reviji katoliških glasbenih šol Slovenije ter Reviji ljubljanskih glasbenih šol.