Zavetje mladosti

Žiga Šercer

Žiga je profesionalni tolkalist in bobnar. Njegovo znanje obsega latinsko-ameriško, arabsko in evropsko folk glasbo, tudi flamenko in balkansko glasbo. Tuji mu niso žanri kot so pop, funk, rock in jazz, poleg tega se ukvarja tudi z igranjem klavirja, kitare in ukulel.

Leta 2011 je zaključil študij na Codarts, Hoogeschool voor de Kunsten na Nizozemskem, smer World Percussion, kjer se je učil od priznanih mojstrov iz celega sveta ter nastopal po večjem delu Evrope in Indije. Trenutno sodeluje pri zasedbah kot so Šukar, Sherzer Brigade, Nipke, Duo Braseiro, Bossa Banda (HR)… Prav tako je sodeloval s priznanimi imeni glasbene industrije kot so: Vlatko Stefanovski in Big Band slovenske vojske, Severina, Simbolični Orkester & Terrafolk, Mahesh Vinayakram, Vinayak Netke & Sabiha Khan, Murat&Jose, Vasko Atanasovski, Urška Majdič, Janez Dovč, Tinkara Kovač, Gal Gjurin, Slon&Sadež, Bobnars United, Slavko Ivančič, Ruddiger Opperman, Teresa Jaldon, Jacqueline Fortes, Marius Preda’s Unknown Allstars, Michalis Cholevas in številnimi ostalimi. V svoji karieri je posnel že več kot 20 zgoščenk.

Poleg nastopanja po svetovnih odrih, z veseljem deli svoje znanje z mlajšimi in starejšimi generacijami. Kot učitelj deluje na glasbeni šoli Rakovnik Ljubljana in na glasbeni šoli Kočevje. Uspešno vodi tudi tolkalske delavnice, kjer se starejši in mlajši učijo igranja na različna tolkala, pri tem pa upošteva individualne želje in učencem pomaga odkriti njihov notranji ritem in izkoristiti ves potencial in sproščenost, ki jo prinaša glasba.

www.zigasercer.si